Реформа повинна відбутись заради людей

Сьогодні відбулося друге пленарне засідання 52 сесії облради. На розгляд було представлено майже 50 питань. Депутати внесли зміни до бюджету й обговорили план формування територіальних громад. 

Розпочалося засідання з вручення почесних відзнак організаторам та учасникам заходів, присвячених Року повстанської звитяги на Тернопільщині.

Подяку голови облради вручено Божиківському сільському голові Володимиру Щуру, грамоти облради – заступнику голови Бережанської райради Роману Висоцькому, депутату Бережанської райради Василю Коліснику та керівнику гуртка Бережанського будинку творчості школярів та молоді Олені Різник.

Після цього депутати перейшли до розгляду питань. Серед таких - "Про програму соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2015 рік", "Про надання комунальному закладу  "Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр "Мати і дитина" дозволу на встановлення та використання медичного обладнання", "Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік" тощо.

Бурхлива дискусія точилась довкола інформації облдержадміністрації про стан підготовки перспективного плану формування території громад області. Участь в обговоренні взяли народні депутати Михайло Головко та Роман Заставний, а також голови й активісти місцевих громад, які закликали пришвидшити  підготовку перспективного плану формування територій громад Тернопільщини. Однак, попри дискусію, усі  були єдині у тому, що реформа вкрай необхідна.

"Основна мета плану реформування територіальних громад полягає у тому, аби були враховані потреби та побажання усіх місцевих громад. Тому я пропоную  презентувати проект перспективного плану формування територій громад області на місцях, для того, щоб люди легітимізували створення нових центрів. Лише після цього можна виносити це питання на окреме  пленарне засідання”, - зазначив голова облради Василь Хомінець.

За словами заступника голови ОДА, депутата  облради Леоніда Бицюри, на сьогодні вимальовується 37 громад, однак ця цифра не остаточна, адже обговорення триває.

Депутати наголосили на тому, що графік зустрічей робочої групи щодо створення перспективного плану із територіальними громадами мають бути оприлюднені, а  реформа повинна здійснюватись не заради самої реформи, а заради людей.

Народні обранці взяли до відома інформацію, надану облдержадміністрацією, а також прийняли рішення "Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік".

Наталя ЛУКІВ

Вибір читачів за тиждень

Відео