Тернопільським підприємцям радять не пручатися і купувати касові апарати

Про першочергові зміни у податковому законодавстві з першого липня розповіли сьогодні у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області.

Мова йшла про обов’язкове використання реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів) платниками єдиного податку II–III групи (окрім платників, які здійснюють продаж на ринку та через засоби пересувної мережі).

За словами заступника начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Сергій Господарика, нововведення до податкового законодавства мають на меті забезпечити рівність умов для всіх платників податку і ніяк не зашкодити веденню бізнесу.

«Законом України запроваджено обов’язкове використання касових апаратів для платників податків II–III групи.Ці норми набирають чинності з 1.01.2016 року для II групи та з 1. 07.2015 року – для платників єдиного податку III групи», - зазначив Сергій Господарик.

Таким чином законодавець ставить за мету не збільшення податкового тиску, а перш за все виведення бізнесу з тіні, зменшення контрафактної продукції та легалізацію доходів. Наприклад, до сьогодні велика кількість товарів реалізувалась через інтернет. Відповідно отримані доходи не декларувались, а відтак і не сплачувався податок. А запровадження касових апаратів унеможливить таку ситуацію і збільшить суми податків до бюджетів.

Також обов’язкове застосування касових апаратів забезпечить рівність умов для всіх платників податку. Додамо, що підприємців, які до 30 червня 2015 року застосують у своїй господарській діяльності зареєстровані, опломбовані та передані у фіскальний режим роботи касові апарати, звільнять від перевірок з питань дотримання порядку застосування пристрою з початку його застосування і до 1 січня 2017 року.

Для того, щоб зареєструвати РРО (реєстратор розрахункових операцій) до фіскального органу потрібно подати:

1)      Заяву про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО;

2)      Копію документа, що підтверджує факт купівлі або безоплатного тримання РРО у власність;

3)      Копію документа на право власності або інші документи, що дають право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватись РРО;

4)      Копію договору суб’єкта господарювання з центром сервісного обслуговування про технічне обслуговування та ремонт РРО.

Щодо вартості касового апарату, то вона стартує від 5 тисяч грн.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео