До медиків звернулися півсотні бійців АТО з Тернопілля

Крім того, у медзакладах Тернопільщини реабілітаційний курс пройшли 168 бійців.
- Медичну допомогу демобілізованим та учасникам АТО надають і медики загальної практики – сімейної медицини, які здійснили 184 відвідування учасників АТО, – каже директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА  Володимир Курило. – За результатами таких оглядів госпіталізовано 56 людей, десятьох направлено на реабілітацію в обласні заклади.
Нагадаємо, що медико-психологічну допомогу із широким комплексом реабілітаційних заходів в області надають у Тернопільській обласній комунальній клінічній психоневрологічній лікарні, Тернопільському обласному наркологічному диспансері, Заліщицькому госпіталі ветеранів війни, Більче-Золотецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні-реабілітації, Микулинецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні-реабілітації.

У медзакладах для стаціонарного лікування бійців передбачено 30% місць від загальної їх кількості.
В області розроблено програму підтримки учасників АТО та сімей загиблих під час бойових дій.
- Програма включає в себе забезпечення лікування та реабілітації даної категорії осіб, – продовжує Володимир Курило. – Загальний обсяг фінансових ресурсів, передбачених програмою, становить 6,3 млн. грн., у тому числі на 2015 рік для лікування та реабілітації виділено 2 млн. гривень. Кошти в сумі 2,7 млн. грн. передбачено обласною програмою «Турбота» для надання одноразової допомоги учасникам АТО та членам сімей загиблих бійців. Тернопільській університетській лікарні для лікування учасників АТО, включаючи забезпечення медикаментами та розхідними матеріалами, виділено один мільйон гривень.
Уже завершена робота над створенням загального реєстру демобілізованих, аналогічні реєстри створено за місцем проживання в закладах охорони здоров’я Тернопільщини.
Джерело: Номер один

Вибір читачів за тиждень

Відео