Діти з Тернопільщини здобули перемогу на міжнародному конкурсі

13-14 червня у Львові відбувся Патріарший рівень конкурсу сучасної релігійної пісні "Пісня серця 2015", присвячений Митрополиту Андрею Шептицькому, рівноапостольному Володимиру Великому та святим мученикам Борису і Глібу.

Девізом конкурсу стали слова Андрея Шептицького: "… до єдності духа, миру і любові!". У конкурсі взяли участь троє дітей з парафії Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ Скали-ПодільськоїБогдан Збриський, Ангеліна Кобля і  Софія Фанок.

Діти ретельно готувались до цього міжнародного конкурсу, адже їхали представляти не тільки парафію, а й Бучацьку єпархію. І в результаті двоє з них здобули призові місця. Софія Фанок перемогла, зайнявши друге місце у молодшій категорії, яка складала 26 юних співочих учасників. А Богдан Збриський з-посеред 31 особи старшої категорії, у якій зійшлись досвідчені роками діти, зумів привести у прославі Божій перше місце.

Над піснями працювали цілі команди людей. З вокалу Богдан і Ангеліна займались у Ірини Івасєчко, а Софію у пісенному руслі провадила Олеся Москавлюк. Окрім вокалу, Ангелінка і Софійка мали підтанцьовку з місцевим танцювальним колективом "Еверест" від ДМШ під керівництвом Руслани Коцемір.

Для Софії Фанок спеціально для цього конкурсу було написано тематичну пісеньку, слова до якої склала молода скалецька поетеса Аліна Червоноока (Денисова), яка вже видала свою збірку віршів світського спрямування і сьогодні пише для прослави Бога. Музику ж написав Роман Тесля-Галицький – молодий звукорежисер, працює у «Квартеті Гетьман».

Слова і музику до пісеньки Ангелінки написало подружжя Качанів, Василь та Ольга.

Богдан Збриський виконав композицію на слова Ніни Бай –поетеси, громадсько-культурної діячки, переможниці всеукраїнських літературних конкурсів та фестивалів. Музику до слів написав Ігор Вовчак – композитор, педагог, соліст, лауреат міжнародних пісенних конкурсів, учасник творчих звітів, автор декількох збірок дитячих пісень.

Особливого слова уваги потребують батьки юних виконавців, які доклали чимало зусиль для того, щоб їхні діти якнайкраще прославили Творця, відповідно представили єпархію та свою рідну парафію.

о.Василь Германюк, організатор участі дітей у конкурсі від Скала-Подільської УГКЦ.

ФОТО https://vk.com/album-30013189_217344669 
ФОТО https://picasaweb.google.com/103474419907152822872/201505# 

Вибір читачів за тиждень

Відео