На Тернопільщині катаються на лижах навіть влітку

У Кременці відбувся чемпіонат України і турнір Михайла Малопінського зі стрибків на лижах з трампліна серед юнаків та дівчат.

Уже звичними стали червневі старти стрибунів на лижах із трампліна і лижних двоєборців.

Кременецькі трампліни функціонують круглий рік завдяки специфіці штучного покриття. Подібних спортивних об'єктів в Україні лише два - у Ворохті і у Кременеці. Взимку там снігу стільки ж, як в середньому у нашій кліматичній зоні. Висота - близько 400 метрів над рівнем моря.

Відкривали Чемпіонат голова Тернопільської ОДА Степан Барна, директор департаменту у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту Віктор Мацикур, голова Кременецької РДА Віталій Ткачук.

У Кременці стрибки з трамплінів культивуються із 60-х років минулого століття, але деякі спортивні об’єкти потребують капітального ремонту. Керівництво області, району та міста Кременець не тільки вболівали й взяли участь у церемонії відкриття, але й обговорили болючі питання фінансування спортсменів, спортивної школи і ремонту трамплінів. Йшла мова й про потенційний інтерес інвесторів, оскільки на Тернопіллі є всі природні умови для створення другого «Буковелю».

- У змаганнях взяли участь близько 60 спортсменів, - зазначив Віктор Мацикур. - Наймолодшим учасниками були 7-річні хлопчаки, які сміливо стартували з 15-метрового трампліна. Маємо надію на майбутніх олімпійців, зробимо все для цього. Кременеччину недарма називають «українською Швейцарією». У червні чекаємо на візит міністра молоді і спорту України Ігоря Жданова, з яким обговоримо основні кроки для того, щоб Кременець став однією зі столиць зимового спорту у східній Європі.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео