Ділові підсумки дня: 16 червня

Долар знову подорожчав на міжбанку, в НБУ назвали різке ослаблення гривні «тимчасовим», інвестори схвалили реструктуризацію євробондів Ferrexpo, у Німеччині заарештували банкіра Тимонькіна, Мінфін очікує падіння економіки на 9%.

Долар знову подорожчав на міжбанку

Торги по долару на українському міжбанківському ринку завершилися в діапазоні 21,85-22,10 грн/$. Долар істотно дорожчає другий день поспіль − 15 червня міжбанк закрився в діапазоні 21,5000-21,6800 грн/$.

В НБУ назвали різке ослаблення гривні «тимчасовим»

Ослаблення курсу гривні на ринку з 21,05 грн/$ до 22,5 грн/$ в останні два дні є тимчасовим, викликане нерівномірним надходженням валютного виторгу і не викликає занепокоєння Національного банку України, заявив заступник голови правління НБУ Олег Чурій.

Інвестори схвалили реструктуризацію євробондів Ferrexpo

Власники єврооблігацій британської гірничорудної компанії з активами в Україні Ferrexpo схвалили реструктуризацію цінних паперів з погашенням 7 квітня 2016 року на $285,669 млн за рахунок їх обміну на нові з терміном обігу до 7 квітня 2019 року.

У Німеччині заарештували банкіра Тимонькіна

У Німеччині затримали українського банкіра Бориса Тимонькіна. Місцевий суд прийняв рішення про передекстрадиційний арешт банкіра.

Мінфін очікує падіння економіки на 9%

Падіння економіки України за підсумками 2015 року, ймовірно, співпаде з прогнозами міжнародних фінансових інститутів, однак у 2016 році вже очікується економічне зростання, вважає міністр фінансів Наталія Яресько.

forbes.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео