Телефонний терор на Тернопіллі процвітає

Клондайком для новітніх шахраїв і далі залишається ошуканство через телефон.

На мій мобільний надійшло повідомлення такого змісту: "По вашему номеру телефона оформлен кредитный договор. Подтвердите: 0445375309". Моя перша реакція, зізнаюсь чесно, - тривога. Всі думки тільки довкола цього. Ранок зіпсовано остаточно. Але щось треба робити.

Телефоную в Приват Банк, послугами якого користуюсь. Від оператора дізнаюсь, що "київські" номери жодного стосунку до банку не мають (3700 - короткий довідковий банківський номер).

Отже, за допомогою звертаюсь до "дядька Гугла". А там вищезгаданий номер вже зафіксований у графі "терор по телефону". Коментарів до нього більше, ніж досить. Цитую: "Прислали СМС "срочно перезвони". Наверное если им звонишь, снимает денюшку. Мошенники", "Мені прийшло повідомлення VERDICT " My zaplanyvaly vizyt do Vas dodomy na 01.11.2013. dlya obgovorennja z Vamy sytuacii shcho sklalasija. Verdict. tel 0445375309.". Я передзвонила на цей номер, спочатку чоловічий голос сказав що розмова може бути записана. Після цього в телефонній трубці я почула жіночий голос, я сказала що мені прийшло вище написане повідомлення, на що почула у відповідь чи я знаю Станіслава Статович, я відповіла що ні і ця дівчина вибачилась, бо вони нібито помилились номером. Перевіривши рахунок після дзвінка, в мене зникло десь приблизно 2 грн. 50 коп. Але я ж дзвонила на київський стаціонарний номер, а сама живу у Львові?".

"Люди не ведитесь!!!НЕ ЗВОНИТЬ, НЕ ПЕРЕЗВАНИВАТЬ И НЕ ОТВЕЧАТЬ НА СМС!!! - в противном случае, вас надуют". 

І таких повідомлень в інтернеті багато.

До речі, якщо отримали таке смс (кажу з власного досвіду), напишіть заяву в міліцію. Чим більше буде звернень, тим швидше наведуть порядок. Бо із прочитаних коментарів побачила, що вищезгаданий номер телефону безкарно "процвітає" у віртуально-мобільному світі ще з 2012 року. От і виходить, що люди пообурюються у соцмережах, пообговорюють активно наболіле - і на тому все й закінчується. 
Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео