У Тернополі Тягнибок «накотив» на уряд Яценюка

Лідер всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок підтримав тернопільських націоналістів особистою участю в акції непокори.

Як повідомляв «Терен», Тернопільська обласна організація ВО «Свобода» організувала віче «Прийди і скажи «НІ» тарифному терору!». Підтримати націоналістів особисто приїхав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

- Українці завжди були і є терплячими, терпимо і зараз, бо в країні війна, - говорить головний свободівець. – Але ж вже минуло півтора роки, а краще, ніж за часів головних розкрадачів Азарова і Януковича, не стало. Навпаки, оточення теперішнього прем’єра буквально «осідлало» їхні схеми, і крадуть вже не тільки з бюджету, а просто з кишень українців. Ще ніхто не набирав стільки боргів – Азаров за 3 роки правління збільшив борг України на 300 мільярдів, тоді як уряд Яценюка лише за один рік - на 1 трильйон 600 мільярдів. Ви відчули покращення завдяки цим позиченим коштам? А хто їх віддавати буде? Тепер кожен працюючий українець винен 80 тисяч гривень, навіть новонароджені з перших хвилин життя мають борги!...

За словами Тягнибока, завдяки цим «реформам» Україна опинилася поряд із найбіднішими країнами Африки. За висновками ООН ті, хто заробляє на рівні 50 доларів, є за межею бідності, а в нас це понад 80% населення. Тарифи підняли на 285%, тоді як зарплати та виплати залишились на тому ж рівні.

- Уряд влаштував справжній геноцид українського народу, - продовжує націоналіст. – А як це інакше назвати? Я запропонував Яценюку ввести військовий податок на олігархів. Наприклад, той, хто заробляє більше 1 млн. грн. на рік, повинен віддати 5% на тих, хто захищає його та його сім’ю від снарядів та куль. Прем’єр уважно мене послухав і ввів податок, тільки не на олігархів, а на простих українців в 1,5%. А зараз всі хочуть розпродати стратегічні державні підприємства - 1300 підприємств внесли на приватизацію і продадуть за копійки те, що не встигли вкрасти. І кому ж це вигідно?

З наших законопроектів підтримують лише ті, які не зачіпають олігархів. А потім будуть розказувати на камеру, як їх болить серце за Україну. Політиків потрібно судити за рішеннями та діяльністю в уряді, а не за кількістю розданих календариків чи хвилин на телеекрані. На жаль, поки що українці так і не навчились цього робити, каже Олег Тягнибок.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео