Випускники Тернопільського медичного зможуть отримувати два дипломи

Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського цілеспрямовано виконує програму входження в європейський освітній простір.

Цього року у виші укладено низку важливих угод, виконання яких відкриває широкі можливості для студентів ТДМУ.
Нещодавно ректор Державної вищої школи імені Папи Римського Іоанна Павла ІІ в Бялій Подлясці (Польща), професор Йозеф Бергєр та ректор Тернопільського медуніверситету, професор Михайло Корда підписали Угоду про співпрацю у напрямку реалізації спільної освітньої програми щодо отримання студентами двох дипломів освітньо-кваліфікаційного ступеня «бакалавр» зі спеціальності «Сестринська справа».

Згідно з цим документом, студенти ТДМУ упродовж трьох років навчатимуться в рідній Альма-матер, а останній рік продовжать навчання в Державній вищій школі імені Папи Римського Іоанна Павла ІІ в Бялій Подлясці.
Це дасть можливість отримати два дипломи, зокрема диплом бакалавра медичної сестри (Державна вища школа, Польща) та диплом бакалавра з напрямку підготовки «сестринська справа» (Тернопільський державний медичний університет, Україна). Таким чином українські студенти значно збільшать свої шанси на успішне працевлаштування на міжнародному ринку.
Потрібно зазначити, що в світі спеціальність медичної сестри надзвичайно популярна. Ця професія є цілком самостійною і широко затребуваною на ринку праці.
Відбір студентів для участі у цій програмі відбуватиметься виключно в стінах рідного університету, а їхнє навчання буде здійснюватися за індивідуальним графіком. Такі молоді люди звільняються від обов’язку щодо сплати вступного внеску до Державної вищої школи імені Папи Римського Іоанна Павла ІІ в Бялій Подлясці. Водночас вони не матимуть права на будь-які стипендії, що надаються вищезгаданим польським навчальним закладом або виділені Урядом Республіки Польща.
Оплату за навчання у Державній вищій школі імені Папи Римського Іоанна Павла ІІ в Бялій Подлясці студенти ТДМУ вноситимуть безпосередньо на рахунок польського вишу. Зі свого боку закордонний партнер забезпечує українським майбутнім медикам підтримку та надання консультацій щодо поселення, врегулювання процедурних питань, пов’язаних з отриманням візи, тимчасовою реєстрацією у країні перебування, оптимальним проведенням вільного часу.
Координацію щодо питань реалізації цієї програми здійснює навчально-науковий інститут медсестринства ТДМУ.
Подібну програму з Державною вищою школою імені Папи Римського Іоанна Павла ІІ в Бялій Подлясці, але уже за спеціальністю «Здоров’я людини» (освітньо-кваліфікаційний ступінь «бакалавр», спеціалізація «Фахівець з фізичної реабілітації») наш університет планує розпочати найближчим часом.
Сподіваємося, що молодь скористається наданою можливістю і складе гідну конкуренцію на європейському ринку!
Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

Вибір читачів за тиждень

Відео