Наймолодша художниця України Алісія живе не у країні чудес, а у Тернополі

Після перегляду відео в Інтернеті, де маленька Алісія малює руками й ногами, у багатьох тернополян з'явилось бажання на власні очі побачити наймолодшу (їй лише 2 рочки!) художницю України, авторку абстрактних картин. І така нагода трапилась.

У мистецькій залі обласного краєзнавчого музею відкрилась персональна виставка юної мисткині. П'ятдесят полотен вражають. Недбало накидана фарба, на перший погляд, насправді має своє конструктивне начало. Виникають асоціації із творенням Всесвіту. Адже гармонії, як відомо, передував... хаос.

Дівчинка спочатку не відходила від мами і тата, але коли освоїла територію, і впізнала на стінах свої творіння, почала залюбки відповідати на запитання журналістів. Під час інтерв'ю їй найбільше подобалось сидіти на руках у тата.

Маленька Алісія у майбутньому мріє стати... мамою, найбільше ж їй подобаються всі кольори, які вона знає. А ще вона має малого кота Кузю, який не сірий і не білий, а... м'якенький. 

На виставку завітала бабуся Оля, дідусь Ігор і прабабуся Віра, яка подарувала своїй улюблениці ніжно-синій букет волошок.

Тим часом батьки Володимир та Альона Захарки підготували і передали в Київ відповідні документи до комісії, яка фіксує всілякі рекорди у Книзі Гіннеса.

Сподіваємося, проблем із записом до книги у Алісії не буде, адже малювати дівчинка почала ще у 9 місяців.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео