Матері з Тернопільщини удостоєні відзнаки президента

Такими жінками з великої літери можна лише захоплюватись, адже погодьтесь, не кожна зважиться у складні економічні часи народити трьох і більше дітей.

Голова ОДА Степан Барручав відзнаки, подякував жінкам за материнський подвиг, щоденну клопітку працю. Також він вручив хранителькам сімейного вогнища відзнаки, які закріплюють за ними статус матері-героїні.

- Для того, щоб виховувати стільки дітей, годувати їх, любити, потрібно, напевне, не менше героїзму, ніж воювати на передовій, - наголосив очільник області. - Нас у сім’ї було троє братів, то наша бідна мама ледь завчасно не посивіла.

Нагороди отримали: Ганна Атаманчук – мати п’яти дітей, жителька с. Гукалівці Зборівського району; Ольга Кошик – мати п’ятьох дітей, жителька с. Білявинці Бучацького району; Світлана Левандовська – мати восьми дітей, жителька с. Ридомиль Кременецького району і Ганна Цимбалюк – мати п’ятьох дітей, жителька смт Вишнівець Збаразького району.

Відірвавшись від щоденних клопотів, матері мали змогу поспілкуватися з очільником області у неформальній обстановці.

- Хотілось би, щоб матерів, яким присвоюють звання героїні, одразу ж відправляли на пенсію, - каже Світлана Левандовська. – У мене вісім дітей, найстаршій дочці 18 років, а наймолодшій – 1,5 роки. От зараз я в декреті й маю змогу доглядати дітей, але через рік уже потрібно йти на роботу. У моєму селі немає ні дитячого садочка, ні, тим паче, робочого місця, а гроші сім’ї потрібні. Треба донести до президента, що нагорода це, звичайно, добре, але краще нехай полегшать нам життя.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео