Творчі тернопільські діти не помістилися у школі мистецтв

Тернопільська обласна експериментальна комплексна школа мистецтв – єдина в Україні, яка одночасно надає загальну середню та мистецько-профільну освіту.

На тижні під стінами тернопільської школи мистецтв зібралась майже сотня дітлахів. Кожен має якийсь талант, проте стати учнем школи пощастило не всім.

Прийом учнів відбувався на конкурсній основі. Окрім загального розвитку, на вступних іспитах визначали хист до музичного та образотворчого мистецтва.

— Цього року до нас прийшли дуже талановиті діти, - заступник директора з навчально-виховної роботи Наталя Орос. - Загалом у школу вступило 80 дітей. Прийняти усіх, на жаль, не вдалось. Не пройшли конкурсу 15, хоча вони здібні, могли б у нас навчатись, якби було місце.

За словами директора школи Остапа Гайдукевича, за двадцять років існування закладу найбільшою потребою було добудувати третій поверх:

— Щороку ми чуємо нові обіцянки, але досі не бачимо ніяких змін. Сьогодні у нас здобувають освіту 350 учнів. Аби навчити усіх, приміщень не вистачає. Тому за власні кошти орендуємо додаткові кабінети для проведення уроків. Хотілось би підтримки з боку влади, адже тут дбають про розвиток наступного покоління.

Навчальний заклад працює за унікальними та спеціальними програмами. Крім загальноосвітніх предметів, учні засвоюють мистецтво театру, хореографії, вокалу, вчаться художнього мистецтва, гри на музичних інструментах.

До слова, Тернопільська обласна експериментальна комплексна школа мистецтв – єдина в країні, яка одночасно надає загальну середню та мистецько-профільну освіту. ЇЇ вихованці беруть участь у різноманітних фестивалях, є володарями гран-прі та переможцями міжнародних конкурсів, пише «Культурно».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео