На Кременеччині - свято старовинної Богданової каплички

Свято історичної “Богданової каплички” розпочалося сьогодні, 21 червня 2015 року, у с.Підлісці Крменецького району на Тернопільщині.


Каплиця стоїть на схилі невисокої гори. За легендою, улітку 1651 року козаки Богдана Хмельницького освятили біля неї бойові знамена та зброю перед боєм під Берестечком. Після бою, на зворотному шляху, вони поховали біля каплиці полеглих товаришів.

У 1991 році, під час ґрунтовного відновлення каплиці, глибоко копнувши землю біля фундаменту, трактор наткнувся на велике людське поховання. Звичаю пращурів ховати померлих під каплицями вирішили не порушувати, тільки відправили заупокійну службу.

У програмі сьогоднішнього свята - Божественна літургія та Водосвятний молебень. О 12:00.год. - Культурно-спортивне свято “Забуттям не заростає честь і слава козаків!”.

«На учасників та гостей свята чекають виступи аматорських колективів м.Кременець, с.Підлісці,  змагання з армспорту, стрільби з лука, показові рукопашні бої, турніри між командами “Джура-Сокіл” Кременець-Дубно, а ще козацький куліш, вироби народних майстрів, торгові точки, гарний настрій та веселі забави», - обіцяє прес-служба Кременецької райдержадміністрації.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео