На Логістичному центрі «мобілізували» поетів

Благодійно-поетичний вечір відбувся з метою збору продуктів та коштів українським захисникам на передовій лінії фронту.

Перед читанням поезій учасники і гості вшанували хвилиною мовчання загиблого бійця Добровольчого Українського Корпусу, уродженця Тернопілля Віктора Стефановича.  Як кажуть організатори, задум про проведення поетичних читань виник раніше до сумної звістки, тому внесли зміни в програму.

– Ідея нам прийшла спонтанно, буквально за кілька днів до проведення. Ми планували набагато ширшу програму, але оскільки сьогодні був День жалоби, ми вирішили спростити захід без музики і розважальних елементів, бо шануємо пам’ять про наших героїв, – розповіла волонтер Логістичного центру Любов Вовк.

За словами організаторів, вони не сподівались на таку велику кількість людей, що прийшли послухати твори тернопільських читців. Люди принесли продукти, цигарки, шкарпетки, а також було зібрано понад півтисячі гривень.

Творчий вечір на Логістичному складі відвідав керівник області Степан Барна. Він вважає, що саме завдяки волонтерському руху, громадським ініціативам відроджується українська армія.

Волонтери Логістичного центру планують зробити такі заходи традиційними. Вони приємно вражені, що захід відвідали також відомі в мистецькому середовищі поети. Свої твори читали Олег Герман, Зоряна Биндас, Микола Шпаковський, Віталій Левченко (Львів), Світлана Андріїшина та ін.

– Ми зараз обдумуємо програму наступного заходу, бо навіть по завершенні до нас підходили люди і просили знову провести подібні вечори. Надіємось, що більше не буде Днів жалоб і ми зможемо в програму внести і музичні виступи. Бо ж люди хочуть спілкування в мистецькому середовищі, а не читати і обговорювати повідомлення про «двохсотих». Готуємось організувати мистецький вечір на День молоді, – поділилась планами Любов Вовк.

Джерело: doba.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео