Прокуратура Бучацького району «трусить» горілчане підприємство

Добивається сплати боргу за оренду державного майна в сумі понад 1 мільйон гривень.

Прокуратура Бучацького району звернулася до суду з позовом про стягнення з підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості заборгованості за оренду державного майна.

Встановлено, що у 2001 році місцеве підприємство орендувало горілчаний цех для виробництва алкогольної продукції. Водночас, незважаючи на внесені зміни до методики розрахунку орендної плати за державне майно, орендар відмовився укладати додаткову угоду до договору оренди та відповідно сплачувати упродовж 2011-2015 років орендну плату в підвищеному розмірі. 
Через суди різних інстанції Регіональне відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області зобов’язало підприємство укласти вищезазначену угоду та надалі донарахувало йому до сплати понад 1 млн. грн.    Проте орендар відмовився добровільно сплачувати ці кошти.
У зв’язку з цим, прокуратура Бучацького району пред’явила до господарського суду Тернопільської області позов з вимогою стягнути з відповідача вищевказану суму боргу за оренду приміщення державного підприємства, повідомили у прес-службі прокуратури області. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео