Тернополянин, який крав велосипеди, перекваліфікувався на зривання золота з жіночих вух

Наркоман і крадій не всидів під домашнім арештом.

Грабіж та розбій інкримінують правоохоронці 31-річному жителю Тернополя. Чоловік двічі нападав на жінок, щоб зірвати з вух золоті сережки. Першою про напад заявила

жінка, 1927 року народження поскаржилася, що в обідню пору у парку Національного Відродження невідомий зірвав у неї дві золоті сережки і втік. Сума збитків – близько п’яти тисяч гривень.

Схожа заява надійшла через день від іншої тернополянки. Жінка близько 12.00 поверталася з малолітньою дитиною з поліклініки. Коли схилилася над візочком, невідомий зірвав у неї з одного вуха сережку.

- Жінки описали зовнішність нападника. Працівники міліції професійно підійшли до своєї роботи і по описах змогли зорієнтуватися, хто скоїв цей злочин. Грабіжника затримали, – розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника слідчого відділення міськвідділу міліції Дмитро Пастернак.

З’ясувалося, що чоловік уже притягувався до відповідальності за наркотики та крадіжку велосипедів. Проте його попередні покарання обмежувалися умовним терміном. За останні злочини міру запобіжного заходу визначатиме суд. Правоохоронці подали клопотання, щоб це було тримання під вартою.

- Чоловік неодноразово судимий, – каже Дмитро Пастернак, – в тому числі, за крадіжку велосипедів. В травні цього року кримінальне провадження за обвинувачення його у скоєнні 18 фактів крадіжок велосипедів, з яких 15 – повернуто, направлено до Тернопільського міського суду.

За словами слідчого, на жінок злочинець нападав, перебуваючи під домашнім арештом. Саме так зловмисник планував підзаробити на наркотики. Пару сережок, зірваних у літньої жінки, він продав за 800 гривень. А от одну, вкрадену у молодої мами, реалізувати не вдалося.

Затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Подальшу його долю вирішуватиме суд, повідомили в обласній міліції.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео