До Дня Конституції – академії, концерти, флешмоби

На Тернопільщині заходи з відзначення 19-ої річниці Конституції України відбудуться в усіх районах.

Про організацію заходів йшлося на засіданні оргкомітету, яке провів т.в.о. керівника апарату Тернопільської ОДА Віктор Шумада.

За словами директора департаменту культури, релігій та національностей Григорія Шергея, урочисті заходи проведуть в усіх районах краю.

26 червня о 15.00 год. в районному будинку культури м. Зборів відбудеться творчий звіт мистецьких колективів Зборівського району, присвячений 19-ій річниці Конституції України.

28 червня о 16.00 год. у Шумську на площі Героїв Майдану - літературно-музична композиція «Я єсть народ, якого правди сила ніким звойована ще не була».

Урочисті заходи відбудуться і в Кременці. Запланована концертна програма, флеш-моб, квест для молоді.

26 червня урочисту академію проведуть у Теребовлі, 28-го – у Бучачі.

Святковий концерт  «Моя Україна – родина» і VIII обласний дитячий пісенно-хореографічний фестиваль «Дивоцвіт» відбудуться 28 червня у Ягільниці Чортківського району.

У Чорткові цього ж дня о 15.00 год. Проведуть урочисту ходу народних аматорських і зразкових колективів.

28 червня у Гусятині на стадіоні відбудеться урочисте святкування Дня Конституції, Дня молоді та Дня селища Гусятина. О 19.00 год. відбудеться концерт колективів художньої самодіяльності району та окремих виконавців.

28 червня у с. Завалів (Кам’яна гора) Підгаєцького району проведуть регіональний фестиваль духовної пісні «Один Бог, один народ, одна Україна».

У Тернополі 25 червня стартує  мистецький проект «ТаланТер». Цього ж дня у ПК «Березіль» відбудеться концерт  ТМДО «Оркестра Волі», початок о 18.00 год. 28 червня о 18.30 на Театральному майдані міста відбудеться концерт тернопільських виконавців.

З нагоди Дня Конституції відбудуться виставки і покази кінофільмів. У бібліотеках розгорнуть тематичні книжкові виставки, присвячені річниці Конституції України.

Буде організовано виставку архівних документів. Зокрема, у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці  - книжкову виставку «Український шлях до Конституції», в обласній бібліотеці для молоді – книжково-ілюстративну виставку «Головний закон нашої держави». У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї – експозиційну вітрину в залі новітньої історії «Джерело законності, запорука справедливості і народовладдя». У Борщівському  обласному краєзнавчому музеї - фотокнижкову виставку  «Конституція України - Основний Закон держави».

Вибір читачів за тиждень

Відео