Тернопільська волонтерка – про психологічну підтримку бійців АТО (відео)

На засіданні Ради підтримки учасників АТО, яке провів голова Тернопільської ОДА Степан Барна, говорили про мобілізацію, допомогу війську, волонтерів.

Сьогодні АТО - вже звична тема для кожного з нас, і в яких обсягах обчислюється допомога влади та волонтерів армії, можна було дізнатись із чергової звітності на засіданні Ради підтримки АТО.

На останній сесії облради було прийнято рішення про виділення 2 млн. гривень на медичну допомогу і реабілітацію учасників АТО з Тернопілля. Звітували про їх використання голови районних рад.

Зокрема, голова Підволочиської РДА Борис Онищук розповів: "18 демобілізованих, які звернулись із заявою про наділення земельної ділянки, вже у більшості своїй їх отримали, 2 учасники АТО із району відпочивали у Грузії, частина отримала курортно-санаторне лікування, діти учасників АТО отримують безкоштовне харчування протягом навчального року. Підтримка надається і матеріальна, і психологічна. Зокрема, демобілізованим допомагають працевлаштовуватись, що не менш важливо. 

Висловились на Раді й волонтери. Найважливішим, на їхню думку, є комунікація не лише між органами державної влади, а й між самими волонтерами. Зійшлись на тому, що армія має бути престижною та мотивованою, адже саме завдяки їй ми живемо у мирі тут.
Вдалось поспілкуватись із провідним психологом та волонтером Ніздрань Олександрою, яка з командою однодумців допомагає бійцям АТО та їхнім близьким.

До кого звертатись за допомогою та що найважливіше у підтримці людей, будь-яким чином пов'язаних із подіями на сході України, дивіться у відео.

Оксана СЛОБОДЯН.

Вибір читачів за тиждень

Відео