У Кременці - дубль-2 сміттєвої люстрації?

Звернення громадськості залишилися без відповіді.

25 червня об 11.30 біля приміщення Кременецького суду відбудеться акція проти суддівсько-прокурорського свавілля, яка має стати логічним завершенням подій 16 січня 2015 року.

Про це йдеться у спільноті «Типовий Кременець». Тут нагадують про події 5-місячної давності: «16 січня 2015 року у Кременці відбулася безпрецедентна для держави "люстрація" суддів. Відпустивши із залу засідання міського голову Почаєва О.Іванюка, провину якого (а це крадіжка 4,5 га землі із власності міста та нанесення йому збитків) було доведено, суддя Кременецького суду Л.Варневич навідріз відмовилася поспілкуватися із людьми, проявивши цим свою приналежність до вищої касти. У результаті вона опинилася у сміттєвому баці. Але ... Дотепер вона спокійно працює у судді. Всі звернення громадських організацій та представників влади, правоохоронних органів до Вищої ради юстиції, Міністерству юстиції, Вищої кваліфікаційної ради суддів залишилися без відповіді. Державний механізм і в подальшому демонструє зневагу до своїх громадян, не удостоюючи його навіть елементарної реакції зі своєї сторони: система своїх не здає. Разом з тим проти учасника люстрації В.Ващенка продовжується кримінальне провадження, причому попри всі норми права та людяності йому постійно судді виносять рішення про домашній арешт. Ніхто не дивиться у корінь проблеми: а що спонукало громадян до такого способу люстрації?
Тому 25 червня 2015 року об 11.30 біля приміщення Кременецького суду відбудеться акція проти суддівсько-прокурорського свавілля, яка має стати логічним завершенням подій 16 січня 2015 року. Просимо прибути всіх небайдужих та активних, які не хочуть миритися із системою. ЗАКОН ОДИН ДЛЯ ВСІХ.
Традиційно запрошуємо представників влади - голову РДА та районної рад, як осіб, у повноваженнях яких є дотримання законності та права на території ввіреного їм краю».

Вибір читачів за тиждень

Відео