Велика Березовиця і Бірки побачили «Аеропорт»

Жителі селищ мали змогу переглянути документальний фільм «Аеропорт» про героїчну оборону українськими кіборгами Донецького летовища.

Перегляд фільму був безкоштовним, тому на показ приходили цілими сім’ями.

Документальну стрічку в області показують за дорученням голови ОДА з метою вшанування пам’яті захисників аеропорту, пропаганди героїзму, незламного духу українських воїнів.

«Раніше вже транслювався фільм Івана Яснія та Леоніда Кантера «Добровольці Божої чоти», теж присвячений темі оборони летовища, - розповів начальник відділу культури Тернопільської РДА Андрій Галайко. - У ньому увага зосереджена на бійцях ДУК «Правий сектор». Але ми вирішили показати людям і «Аеропорт», адже там були не лише хлопці з  «Правого сектору», але й бійці спецпідрозділів, десантно-штурмових бригад».

З жовтня 2014 року оборону летовища очолив полковник військ спецпризначення з позивним «Редут». Саме він став головним на цьому рубежі захисту об’єкту стратегічного значення. З міркувань безпеки, обличчя кіборга у фільмі приховане. Саме на розповідях «Редута» та інших бійців, волонтерів і журналістів базується фільм. Початок стрічки – доволі символічний, адже він нагадує глядачам про те, яким був Міжнародний аеропорт «Донецьк» до початку бойових дій і яким він став опісля. Героїчна незламна боротьба за контроль над українським повітряним шляхом є одним із символом нескореності українського духу. 

Соломія БОЙКО.

Вибір читачів за тиждень

Відео