У Бережанах побили вікна і заляпали фарбою автомобіль активіста

25 червня, біля 4.00 год. ранку, невідомі особи побили вікна та облили фарбою автомобіль «Фольксваген Гольф» заступника керівника громадської організації «Бережанська Самооборона» Любомира Кузяка.

З цього приводу організація оприлюднила на своїй сторінці заяву: «Упродовж довгого часу активісти із ГО «Бережанська Самооборона» неодноразово викривали факти афер, незаконного використання надр, лісів, вказували на бездіяльність місцевих правоохоронних органів, домагалися звільнення з посад чиновників у погонах.

Остання справа, до якої організація мала відношення, була пов’язана із захистом, а також із збереженням життя та здоров’я дівчини, побиття якої було спеціально організовано з метою дискредитації місцевих активістів.
Через те в ніч з 13 на 14 червня 2015 р.  через підозру у незаконних діях одного із працівників Бережанського ВДАІ його автомобіль був заблокований на території райвідділу. Після цього та на наступний день, із сторони родичів правоохоронця лунали погрози в сторону членів Самооборони. На даний час триває розслідування цього інциденту. Сподіваємося, що правоохоронцям вдасться знайти винних і вони будуть покарані згідно закону».

Міліція вже взяла цей інцидент на замітку. Як повідомили в обласному управлінні внутрішніх справ, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Встановлено, що авто не було обладнане сигналізацією. У салоні виявили два каменя.

Міліціонери, за словами начальника Бережанського райвідділу Петра Процика, розшукують зловмисника, опрацьовують територію, опитують мешканців.

Правоохоронці просять очевидців телефонувати за номерами телефонів у Бережанах: 2-12-452-11-36 або на лінію “102″.

Інформація про подію внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 194 частина 1 ККУ – умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах. Триває слідство.

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео