Як тернопільська молодь може змінити Україну

У сесійній залі міської ради представники Фонду Богдана Гаврилишина Роман Мельник та Василь Дунець презентували програму «Молодь змінить Україну». Молодим, активним тернополянам також розповіли про особливості цьогорічного набору учасників.

Координатор програми Роман Мельник ознайомив слухачів з важливими деталями конкурсу, відповідав на поставлені запитання, яких виникало чимало в процесі розмови. Зокрема, Роман розповів, чому для програми відібрано лише шість країн (Польща, Австрія, Німеччина, Норвегія, Швейцарія та Швеція) і які сфери діяльності варто, а які не варто вивчати в цих країнах.

Василь Дунець, який нещодавно в рамках програми побував у Швеції, коротко описав свою поїздку, супроводжуючи розповідь невеличкими порадами з власного досвіду, які значно спростять життя майбутніх команд.

Програма «Молодь змінить Україну» заснована в 2012 році Фондом, який носить ім’я її ініціатора та ідейного натхненника Богдана Гаврилишина. Пан Богдан – український Стів Джобс, як вже його встигли назвати на презентації. Саме про таку людину можна сказати, що вона пройшла до зірок через колюче терня.

Від простого лісоруба у Канаді він виріс до громадського діяча та економіста світового рівня. Богдан Дмитрович впевнений, що Україна має величезний потенціал саме завдяки природному багатству та людському капіталу, зокрема, - молоді. Саме тому ініціатива «Молодь змінить Україну» покликана згуртувати розумних та активних людей, аби показати їм світовий досвід управління різними сферами держави, а вже потім поступово втілювати це в Україні.

Учасники програми формуватимуть невеликі групи і разом вирушатимуть у вибрану ними країну з метою вивчення тієї сфери діяльності, яка їх зацікавила найбільше. Але основним завданням учасників є не просто поїздка за кордон та формальний звіт опісля, а реальні дії в найближчому майбутньому, які б могли змінити українську державу на краще.

«Дуже не хотілося б, щоб це був вид туризму, звичайне споживацьке ставлення до світу», - наголосив представник Фонду на Тернопільщині Олег Мусій.

Дізнатися більше про діяльність Фонду та саму програму можна на сайті www.bhfoundation.com.ua.

Соломія БОЙКО.

Вибір читачів за тиждень

Відео