Не таке страшне ЗНО, як про нього розповідають

На Тернопільщині відбулося останнє ЗНО цієї вступної кампанії. Абітурієнти складали тест із хімії, зареєструвалась понад тисяча осіб.

В області створили п’ять пунктів тестування і усі у Тернополі. Взяли участь у ЗНО сьогодні 83 відсотки зареєстрованих. Учасники незалежного оцінювання на виконання завдань мали дві з половиною години.

У пункті тестування, що у школі-медичному ліцеї №15 у Тернополі, хімію мали складати більше двох сотень учасників. На вході до пункту вони пройшли ретельний контроль. Працівники уважно переглядали документи кожного. Випускники, попри хвилювання, на тестування приходили з гарним настроєм, посміхаючись і налаштовуючи себе на успішну роботу. Від результатів тестування залежить їхнє майбутнє. Абітурієнти точно знають, ким хочуть стати.

– Стоматологом. Це вже остаточне рішення? Так. Я на даний час зубний технік, а хочу бути стоматологом дальше, – каже Роман, учасник ЗНО.
Учасники ЗНО запевняють: таблицю Менделєєва під подушку на ніч не клали – знання або є, або їх немає. А от старанна підготовка – запорука успішного тестування. Майбутні абітурієнти, які сьогодні пришли складати ЗНО, особливі. Хімію учасники випадково не обирають, навіть аби підстрахуватись. Стати лікарем – мрія Віталія. Хлопець таке рішення прийняв ще у сьомому класі і змінювати думку не хоче. Батьки бажання Віталія підтримали, хоч він буде в своїй сім’ї першим лікарем.

– Піти в медичний, лікарем стати, може навіть військовим лікарем. Допомогти якось своїй країні, якщо якісь воєнні дії. Як на мене – це чоловіча професія суто, – вважає Віталій, учасник ЗНО з хімії.

Він радіє своїм результатам за тестування і каже: не таке страшне ЗНО, як про нього розповідають.

– Якщо готуватися, то все добре получається. Я готувався, то в мене непогані результати получилися, – каже Віталій, учасник ЗНО з хімії.

Готувася до цього ЗНО учасники наполегливо. Дехто навіть без репетиторів. Головне на ЗНО, кажуть, – подолати страх і налаштуватися на роботу.

– То непростий предмет, але я його вчила ще від сьомого класу. Мені він дається дуже легко. Він мені подобається. Я хочу бути вчителем хімії, біології та екології, – розповідає ВІТА, учасниця ЗНО з хімії.

– Наші випускники дуже підготовлені прийшли. Всі були ознайомлені з правилами, як себе поводити під час ЗНО. Не було ніяких фактів, що щось би порушували чи заважали іншому. У нас дуже хороші були учасники ЗНО. Мені здається, що вони повинні би були успішно здати всі предмети і думаю, що їхні мрії обов’язково збудуться щодо вступу у вищі навчальні заклади, – каже Руслана Козбур, інструктор ЗНО з хімії.

Сьогодні у 15 школі обійшлось без інцидентів: усі прийшли на тестування заздалегідь та мали необхідні документи. І загалом усе тестування пройшло на високому рівні.

– В нашому пункті тестування не було жодного вилучення. Всі були готові. Були деякі нюанси, які були враховані. Вони були в межах наших нормативних дозволів. Діти всі були серйозні, відповідальні. Ми не мали жодних проблем і з медичного боку. Все пройшло дуже добре, – наголошує  Тетяна Солтис , відповідальна за пункт тестування у ТНК “Школа-медичний ліцей №15″.

Джерело: тв4

 

Вибір читачів за тиждень

Відео