У Файному місті обрали студентського мера

Студент тернопільського національного економічного університету Василь Костюк став студентським мером Тернополя. Його обрали на фестивалі "Студентська республіка-2015", який відбувся 26-28 червня на Дальньому пляжі. Також на фестивалі обрали студентський магістрат.

- Мера обрали шляхом відкритого голосування, - розповів голова оргкомітету фестивалю Руслан Купріюк. - Кожен учасник, який зареєструвався на "Студреспубліку", отримував так званий республіканський паспорт. Кандидатів у мери було 17. Після їх представлення відбулися вибори за законами виборчого права, пише 20 хвилин

Загалом під час фестивалю між собою змагалися 15 команд з різних вишів Тернополя, в кожній з яких було по 15 учасників. Вони брали участь в організаційно-діяльнісній грі на тему "Місто майбутнього". Студенти презентували своє бачення моделі Тернополя на найближчих 20 років. Основний акцент робився на тому, щоб молодь після закінчення навчання залишалася у нашому місті. 

- Також студенти представили проект – тернопільський багатогранний університет, - додав Руслан Купріюк. – Це такий собі Оксфорд, де будуть локалізовані усі вузи міста, так, щоб студентам не доводилося бігати із корпусу в корпус. 

Вибір читачів за тиждень

Відео