На ставі аварія – перекинувся човен з людьми

Тернопільським рятувальникам з настанням літа додалося роботи. Люди, які відпочивають біля водойм, часто нехтують правилами безпеки. Кількість нещасних випадків за останній місяць значно зросла.

Так, 28 червня о 21:58 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про те, що на Тернопільському ставі у воді недалеко від берега перебувають троє людей, які потребують допомоги.

На виклик негайно прибули рятувальники чергового караулу 1-ї професійної державної пожежної частини Управління. Як виявилось, потерпілі каталися на човні, який перекинувся внаслідок недотримання правил безпеки. Бійці за допомогою спеціального спорядження допомогли потерпілим дістатися до берега.

29 червня о 14:51 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про те, що на Тернопільському ставі біля дамби на відстані 30 метрів від берега знаходиться чоловік, який тримається на поверхні води і не може самостійно дістатися до берега. На місце події прибув черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління. Рятувальники допомогли чоловіку вибратися з води, врятувавши йому життя.

Основною причиною загибелі людей на воді є страх, нагадують в обласному управлінні ДСНС. Якщо перекинувся човен, головне - не розгубитися. Навіть коли перекинувся, він і тоді ще певний час тримається на воді, отже, треба зберігати спокій, і до прибуття рятувальників триматися за човен, штовхаючи його до берега. Той, хто добре вміє плавати, у першу чергу повинен допомогти тому, хто не вміє, підтримувати його на плаву. Рятувати треба спочатку одного потопаючого, а потім іншого, допомогти вплав одночасно кільком людям неможливо. Під час катання дітей необхідна присутність дорослого в кожному човні. Він повинен уміти керувати судном, добре плавати, знати прийоми надання невідкладної допомоги постраждалим на воді. 

Вибір читачів за тиждень

Відео