Тернопільським комерсантам полегшення – відмінили касові апарати

Підприємці, чий річний дохід не перевищує 1 мільйон гривень, не зобов'язані встановлювати касові апарати. Відповідний закон прийняли у середу, 1 липня, народні депутати.

Мова йде про документ №1088 від 28.11.2014 "Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (щодо державних гарантій суб'єктам господарювання у застосуванні ними реєстраторів).

Напередодні депутати в парламенті мало не побилися, радикали заблокували трибуну з вимогою не голосувати за прийняття обов'язкового введення касових апаратів для всіх підприємців. Із 30 червня на 1 липня довго тривали консультації парламентарів з міністром фінансів щодо цього питання. 

- Після проведення додаткових консультацій було запропоновано компромісне рішення для мікробізнесу, в яких обсяг річного доходу не досягає 1 мільйон гривень. Пропонується, що реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку 1, 2 та 3 груп, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1 мільйон гривень, - заявила голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, інформує УП. – А при перевищенні річного доходу 1 млн грн застосування касових апаратів є обов’язковим. 

Вибір читачів за тиждень

Відео