"Цукерки з кавою" запрезентували літераторам Тернопілля

Відбулося чергове засідання літературного об'єднання, яке працює при Тернопільській обласній спілці письменників. Його багаторічний керівник, член Національної спілки письменників України, Зіновій Кіпибіда, ознайомив літераторів, які приїхали з різних куточків Тернопілля, з мистецькими новинами нашого краю та планами на найближчий час. Учасники зібрання поділилися творчими здобутками за минулий місяць.

Свої твори читали гуморист Микола Базів, поети Марія Гуменюк, Богдана Дурда, Валерій Залізний, Надія Кулик, Галина Шулим, Ганна Назарків, Анна-Віталія Палій, Зоя Кульчицька, Володимир Хом'як, Ярослав Дзісяк, Неоніла Крем'янчанка та інші.

Талановита десятикласниця Юліана Нестерович приїхала з Гусятина. Її вірш "Цукерки з кавою" був нагороджений оплесками. Приємною несподіванкою став виступ третьокласниці Зоряни Матимеш із Дарахова Теребовлянського району. Дівчинці сподобалися вірші Олександри Карої. Вона не полінувалася вивчити їх на пам’ять і разом з батьком приїхала до Тернополя, аби на літературному зібранні їх прочитати. З'ясувалося, що в учениці природжений дар декламації і вона любить (!) вчити на пам'ять поетичні тексти.

Людмила Коляденко приїхала вперше. Підприємець, учасниця літературно-мистецької вітальні "Береги" із Козови тільки пробує свої сили на поетичній ниві, але слова її віршів вже покладені на музику і виконуються місцевим церковним хором. Вірш "Герої не вмирають, поки народ живе" не залишив нікого байдужими.

Нові книги презентували Арсен Вікарук, Неоніла Крем'янчанка, Олександра Кара. 

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора. 

Вибір читачів за тиждень

Відео