Головиха з Монастирищини дурила своїх земляків

Сільський голова одного із сіл Монастириського району таємно підробляла документи, позбавляючи людей їхніх законних паїв. Міліціонери задокументували три факти зловживання нею службовим становищем.

Працівники Монастириського слідчого відділу міліції спільно з управлінням протидії злочинності у сфері економіки розпочали кримінальне провадження відповідно до статті 366 частини 1 ККУ - службове підроблення.

Встановлено, що чиновниця підробляла документи пайовиків одного з колишніх підприємств. У ході проведення слідчо-оперативних заходів міліціонери задокументували три факти зловживання службовим становищем сільським головою. Жінка підробляла заяви та акти про передачу паїв на користь одного з відкритих акціонерних товариств Івано-Франківщини. Фальшувала вона і договори дарування. Через такі дії частина людей втратили право власності.

Правоохоронці з'ясовують причетність чиновниці до інших схожих злочинів. Санкція статті, яку їй інкримінують, передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває слідство, повідомили у СЗГ УМВС України у Тернопільській області.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео