На канікулах тернопільським дітям розповідають про дивні професії

У період літніх канікул служба зайнятості не забуває про школярів. Активна співпраця з ними продовжується у пришкільних та оздоровчих таборах.

Фахівці з профорієнтації Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Любов Смик та Оксана Гороховська завітали до загальноосвітньої школи I-III ступенів с. Мишковичі Тернопільського району, на базі якої діє літній оздоровчий табір “Сонечко”.

Під час заходу діти отримали багато корисної та цікавої інформації про безмежний світ професій, послуги служби зайнятості та ситуацію на ринку праці. Інформація була подана в формі гри, що особливо подобається і запам’ятовується школярам, вони залюбки виконували різні вправи.

У грі “Ланцюжок професій” учні знаходять спільне у різних видах професій. Школярі по черзі називали професії, при чому наступна повинна бути чимось близькою до попередньої. Схожість може бути за умовами праці, за засобами і т.д. Такі несподівані зв'язки свідчать, що не варто обмежуватись тільки одним професійним вибором, адже часто те, що шукаєш в одній професії, може виявитись і в іншій, більш доступній.

Розвеселила учнів інформація про найдивніші професії, такі як “штовхальник у метро”, “піднімач пінгвінів”, “охоронник Кубку Стенлі” тощо.

Фахівці з профорієнтації центру зайнятості провели тестування щодо професійного самовизначення з використанням профдіагностичних методик. Саме через ігри та конкурси діти найкраще розширюють світогляд про світ професій. Cподіваємось, що допомога служби зайнятості сприятиме вірному та впевненому професійному визначенню майбутніх випускників.

З початку червня 2015 р. фахівці відвідали пришкільні табори у с. В. Гаї, смт. В. Березовиця, с. Острів, смт. В. Бірки, с. Лозова Тернопільського району. Загалом у профорієнтаційних заходах взяли участь близько 170 дітей.

Любов СМИК.

Вибір читачів за тиждень

Відео