Торговці із Шептицького переїхали на нове місце, але й далі продають на землі

Сьогодні тернопільські комунальники таки почали демонтувати торгові прилавки на вул. Шептицького. Вчора, нагадаємо, продавці стихійного базару ще спокійно торгували на старих місцях попри те, що з 1 липня міська влада їм це заборонила.

Нині ж торговий люд неохоче звільнив тротуар та проїжджу частину і перейшов на запропоновані місця. Перебрались не у новий критий ринок, а на територію навколо нього. Там торгівля йде повним ходом. І знову – майже на землі.

Як розповідають підприємці, вчора після обіду приходили працівники міської ради з міліціонерами і проводили роз’яснювальну роботу. І якщо вчора продавці навідріз відмовлялись переходити на нові місця, то сьогодні вони самі демонтували свої прилавки. Тих, хто цього не зробив, «культурно» попросили. На нових місцях продавці освоїлись швидко.

Директор критого ринку Іван Сопронюк розповів, що нове приміщення розраховане на 123 місця, і майже всі вже зайняті. Ціна оренди на місяць - 200 грн. за квадратний метр, але перших 3 місяці буде 150 грн., щоб люди наростили «жирок».

Для дрібних торговців за 2 грн. на день облаштували невелике накриття і зробили лавочки. Щоправда, прилавків там немає, тому продукти розкладають прямо на землі. 

Покупці ж продовжують ходити по проїжджій частині і не дуже вірять, що порядок втримається надовго. Як далі розвиватимуться торгові баталії на Шептицького, слідкуйте разом із «Тереном».

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео