У Тернополі гаряча вода стала розкішшю

Проблеми виникли через заборгованість за електроенергію КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». Причини - поза межами впливу підприємства і міської ради.

«Перша проблема виникла у бюджетних закладах після завершення опалювального сезону, оскільки розрахунки за теплопостачання у них надходять у вигляді субвенцій із державного бюджету, - розповів директор підприємства Андрій Чумак. - Друга проблема пов’язана зі зміною тарифу 8 травня, у той час, як вартість газу зросла у 2,2 рази з 1 квітня. Таким чином, за квітень підприємство на 4,9 мільйона гривень заплатило більше, аніж виставило рахунків населенню».

30 червня було припинено гаряче водопостачання майже половині споживачів у зв’язку з проведенням планового ремонту деяких котелень. А через борг за електроенергію припинили роботу інші котельні після планового ремонту, а також ремонт яких планували розпочатися 13 липня.

«На сесії Тернопільської міської ради було виділено кошти нашому підприємству, - зазначає Андрій Чумак. - Ми звернулися до постачальників електроенергії і сподіваємося, що у межах 5-7 робочих днів проблема буде вирішена. У тернополян просимо вибачення за незручності».

Прес-служба міської ради.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео