Ділові підсумки дня: 3 липня

Нацбанк зробив прогноз щодо держборгу, стала відома вартість ремонту кілометра дороги, Крим і Донбас залишаться без продуктів, примусова конвертація завдасть шкоди фінансовій системі на 100 млрд гривень, додатковий імпортний збір хочуть скасувати.

НБУ: цього року держборг досягне 95% ВВП

В Україні державний і гарантований державою борг 2015 року досягне 95% ВВП, йдеться в інфляційному звіті Національного банку України.

Капремонт кілометра дороги в Україні коштує до 40 млн гривень

Вартість виконання капітального ремонту в Україні одного кілометра автомобільної дороги першої та другої категорії коливається в межах 15–40 млн грн, повідомив заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян.

На Крим і Донбас чекає дефіцит продуктів

Агросектор на окупованих територіях Донбасу і Криму майже повністю втрачено, на жителів цих територій чекає серйозний дефіцит продуктів і зростання цін на продовольство, заявив голова Мінагропроду Олексій Павленко.

Збитки від примусової конвертації становитимуть 100 млрд грн

Ухвалення закону про примусову конвертацію валютних кредитів за курсом на момент їхнього видання (№1558-1) завдасть руйнівного збитку для фінансової та банківської системи України і ставить під загрозу добробут усіх громадян, йдеться у заяві Національного банку України.

Додатковий імпортний збір можуть скасувати достроково

Додатковий імпортний збір у розмірі 5–10%, який було введено для поліпшення платіжного балансу, може бути скасовано раніше, ніж планувалося, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

forbes.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео