Тернополяни захистили прибудинкову територію від техніки комунального підприємства

Мешканці будинку по вул. Громницького, 2 перекрили в’їзд для техніки КП «Тернопільбудінвестзамовник», що хотіла потрапити на приватну територію.

Мова йде про скандальне будівництво багатоповерхівки навпроти вікон 9-ї школи. Впродовж двох років мешканці мікрорайону Дружба намагаються довести, що будівництво незаконне. Адже не дотримуються норми щодо відстані від об’єктів, межі, де має бути загорожа, тощо. Однак робота триває, а до багатоповерхівки вже починають підводити комунікації. Для встановлення водопроводу вирили рови довкола школи та хочуть залізти на приватну територію.

«Спочатку почали копати рови довкола школи. Але всі подумали, що там щось прорвало і водоканал проводить роботу. Але нещодавно рів докопали до огорожі між школою і нашим будинком – огорожу зняли та заявили, що згідно з планом потрібно копати через наш двір. Однак це приватна територія, будинок утримується по дольовій участі. Досі невідомо, як був намальований план без погодження роботи з нами, - розповідає голова об’єднання ОСББ «Освіта» Дмитро Леньковський. – Ми проти будь-яких втручань. Адже там, де збираються копати, проходить газова труба, водяна труба, поруч дитячий майданчик».

Хто дозволив розрити пів шкільного подвір’я, «Терену» дізнатись не вдалось, оскільки директора школи № 9 не було на робочому місці. Однак викладачі не для преси зізнаються, що ще у 2013 році, коли багатоповерхівку тільки починали зводити навпроти вікон школи, керівництву навчального закладу наказали мовчати. Інакше – звільнять з роботи.

Сьогодні ж представники КП фірми «Тернопільбудінвестзамовник» до думки громади прислухались і зупинили техніку.

«Ми почули думку громади, тому зупиняємо роботу. Далі будемо думати, яким шляхом можна врізатись до центральної труби, не зачіпаючи приватної території», - наголосив головний інженер комунального підприємства фірми «Тернопільбудінвестзамовник» Василь Кошильовський.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

Вибір читачів за тиждень

Відео