Упіймали «скринькового» злодія

Крадія, який цупив із магазинів скриньки для пожертв бійцям АТО, піймали правоохоронці. Ним виявився раніше судимий за крадіжки та зберігання наркотиків 31-однорічний тернополянин.

Чоловік каже, що в магазин зайшов, щоб купити печиво, а ідея викрасти банку з грошима прийшла спонтанно, коли продавець відвернулася.

- Я знаю, що це позор страшний, – розповідає тернополянин. – Я маю безліч хвороб, деякі невиліковні. Я не працюю, бо не беруть. В банці було 300 гривень і за ці кошти я чотири дні готував собі їсти.

Чоловік зізнається, що скриньки він викрадає не вперше, а суми були різні. За словами Анатолія Стельмащука, заступника начальника Тернопільського міськвідділу міліції, впродовж червня до міліції надійшло кілька заяв про крадіжки із супермаркетів скриньок для пожертв. Під час чергового злочину викрадача зафіксувала камера відеоспостереження.

- Як правило, він заходив в супермаркети, спостерігав за продавцями. Коли ті відверталися, він тихо брав скриньку і виходив з супермаркету. Вже при аналізі відео ми побачили, що це одна й та ж особа.

Волонтер логістичного центру допомоги бійцям АТО Тарас Герман каже, що вони б давно відмовилися від такого методу збору коштів, як скриньки в магазинах, але є люди, які не можуть прийти на пункт збору пожертв. Тому це мінімальний шанс зібрати допомогу по крупиночці, по ниточці зі всього світу.

- Дякуємо хлопцям з міліції, що оперативно відпрацювали. Справді, було три епізоди, з яких маємо відеодокази причетності даної людини. Прикро, що такі люди є серед нас. Тобто люди, які лакомі не зробити щось, не допомогти, а скористатися тими коштами, які передбачені для допомоги хлопцям, для забезпечення їхньої повної боєздатності, комфорту, побуту. Сподіваємося, що такі епізоди більше не будуть повторюватися, дякуємо людям, які допомагають.

Правоохоронці перевіряють причетність тернополянина до інших крадіжок. Триває досудове розслідування за статтею 185 ККУ – крадіжка.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео