Будь-яка посильна допомога тернополян підвищує рівень боєготовності наших частин на лінії фронту

У суботу, 4 липня, об 11.00 волонтерська група "Схід та Захід єдині" біля торгового центру "Подоляни" у Тернополі готує завантаження волонтерської допомоги чергового рейду на фронт. Завантаження також буде відбуватись у Вишнівці та Шумську. 

Ось уже понад рік йде військове протистояння в Україні. Усі активісти волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" з самого початку бойових дій на Донбасі активно стали пліч-о-пліч з нашими бійцями з Добровольчих батальйонів, підрозділів ЗСУ до оборони нашої батьківщини. Зараз ми опікуємось близько 30 підрозділами і з'єднаннями.

Так, координатори групи Василь Конько, Едуард Хатмуллін, Володимир Каніщев розпочали свої волонтерські виїзди ще влітку 2014 року, а Василь Конько - у травні. Ігор Крочак перший свій журналістський виїзд в зону АТО під Слов'янськ здійснив також ще у червні минулого року. На сьогодні волонтерська допомога групи активно розвозиться по бойових позиціях наших військ на передовій.

Волонтерська група громадської організації «Схід та Захід єдині» - це об’єднання активістів, понад півсотні осіб, з колосальним досвідом роботи у зоні бойових дій з волонтерською діяльністю, яке утворилося у жовтні-грудні 2014 року. До цього часу майбутні члени групи кожен сам по собі активно займався волонтерською роботою.

Географія членства досить широка, наші відділення є на Тернопіллі, Львівщині, Донбасі, Дніпропетровщині, Черкащині. Тільки за 2014-2015 рік члени групи побували з допомогою для наших бійців на фронті понад 150 разів. Окрім того, підготовано вісім великих рейдів. Кожен виїзд-рейд тривав понад півтора тижні, в основі рейду - відправлення вантажу вагою 30 тонн з Тернопілля до логістичного центру-складу поблизу театру бойових дій на Донбасі. Там з допомогою малих повноприводних автомобілів групи волонтерський вантаж доставляється до передової.

За цей час члени групи неодноразово потрапляли під обстріли ворожих сил.

Велика кількість зібраної волонтерською групою допомоги - це результат вмілого і дієвого керівництва Василя Конька, Едуарда Хатмулліна, Володимира Каніщева та їх особистого фінансового внеску. Звичайно, що членам групи допомагає церква, підприємці, благодійники тощо, та з кожним днем збирати допомогу стає дедалі важче. На позиціях наших військ у Пісках, Водяному, Дебальцевому, Кримському, ст. Луганській, Авдіївці, Гірському, Мироновському, Луганському, Ніжному, Желанному, Волновасі, Троїцькому, Новотроїцькому, Тошківці, Новотошківці і багатьох, багатьох інших на лінії розмежування військового протистояння на сході України, де ми постійно буваємо, кожен день чекають наших і ваших вантажів. Державна служба постачання не дає те, що потрібно підрозділам, у достатній кількості і якості.

Отож, нині першочергово бійці потребують військової форми, взуття, харчів (м’ясо тушковане, крупи усіх сортів, борошно, овочі - буряк, картопля, капуста, морква, консервації і інше), маскувальних сіток, військового спорядження, військових оптичних приборів та багато іншого. Якщо у вищевказаному переліку немає того, що ви могли б надати нашій групі для передачі на фронт, ви завжди можете долучитись коштами. Окрім того, є невідворотні витрати на паливо для логістичної волонтерської діяльності. Пам’ятаймо, що будь-яка ваша посильна допомога підвищує рівень боєготовності наших частин на лінії фронту і допомагає зберегти життя нашим бійцям та наблизити переможну мить розв’язання збройного конфлікту.

Ще Наполеон Бонапарт говорив: чим вища боєготовність військ, тим менші у них втрати у військових кампаніях. Не будьмо байдужими, Слава Україні і її Захисникам.

Наші реквізити для перерахунку коштів: громадська організація "СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ". 47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул. Волинська 4

 р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ "Укрінбанк"

Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині". 

Вибір читачів за тиждень

Відео