На «Файне місто» приїхали понад вісім десятків байкерів

У рамках фестивалю «Файне Місто», який вже другий день гримить на тернопільському летовищі під девізом «Територія вільних людей», відбувся традиційний зліт байкерів, які «злетілися» не лише з Тернопільщини, а й з всієї України.

Першою точкою мотолюбителів стало селище міського типу Великі Бірки, де назбиралося дванадцять залізних коней. «Ми з хлопцями подумали, що було б добре вирушити на мотопробіг організованою колоною в Тернопіль, а вже звідти провести приїжджих байкерів на фестиваль. Здзвонилися, списалися в соцмережах – от і є 12 мотоциклів», - розповів ініціатор зустрічі мотоциклістів у Великих Бірках Сергій Касіян.

Мотоколона організовано вирушила в Тернопіль, де біля готелю «Галичина» почали збиратися інші байкери. Географія мотозаїзду солідна: Тернопіль і район, Козівський район, Харків, Київ.

Вдалося поспілкуватися з з подружжям із Донецька, яке зараз проживає на Дніпропетровщині, і приїхало в Тернопіль вперше. Дмитро з дружиною не шкодують, що проїхали пів-України і кажуть, що воно того варте.

«Очень нравится фестиваль и приятно, что байкеров не забыли. Респект и уважуха за это», - ділиться враженнями Дмитро з байкерським ім’ям «Святий».  

Очолили мотоколону молоді чемпіони з спортивного клубу «Збруч Мото». Дорожня автоінспекція забезпечила учасникам акції відповідний супровід, аби не виникало проблем під час руху містом.

Понад вісім десятків мотоциклів проїхалися центральними вулицями Тернополя, проспектом Степана Бандери, а далі вирушили Підволочиським шосе до аеропорту «Тернопіль», де і триває міжнародний фестиваль «Файне Місто».

Один з організаторів мотопробігу Роман розповідає «Терену», що учасників мало бути набагато більше, але багато байкерів залишилися на території проведення фестивалю і не взяли участі в заїзді. Мотопробіг організували, аби показати тернополянам та гостям фесту, що байкери є і в разі потреби можуть зібратися для якоїсь справи, в даному випадку, щоби провести гостей Файного на мотоциклах до місця проведення заходу.  

Якщо хтось досі мислить стереотипами та переконаний, що байкер – це обов’язково здоровезний чоловік в шкіряному одязі і з бородою, то спішу вас розчарувати. Сьогодні мені зустрічалися і тендітні дівчата на залізних конях, і хлопчики 10-12 років, які попри це вже є чемпіонами в різних мотозмаганнях. Учасники мотозаїзду показали себе з доброго боку: рух в колоні, дотримання правил дорожнього руху. Ніякої брутальності, лише по-справжньому щире захоплення мотоциклами.

Соломія БОЙКО.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео