Комісія винесла вердикт стосовно Бабійчука: не винен! Але справа ще не закрита

Створена за розпорядженням голови Тернопільської ОДА комісія завершила службову перевірку щодо нібито неправомірних дій в.о. заступника голови ОДА Івана Бабійчука. Оприлюднені журналістами факти не підтвердилися.

Нагадаємо, скандал довкола Бабійчука виник два тижні тому. Посадовець, за повідомленням деяких місцевих інтернет-ЗМІ, начебто брав гроші від представників попереднього очільника області Олега Сиротюка, які зараз працюють у «білому домі» і хочуть залишитися на своїх посадах.

За розпорядженням Степана Барни, створили комісію, яка провела службове розслідування. Про це потурбувався сам обвинувачений, написавши відповідне звернення на ім’я голови ОДА. Він, звісно, заперечував висунуті звинувачення.

Отож, комісія завершила роботу, але, схоже, "справа Бабійчука" остаточно ще не закрита. 

Як повідомило ltdaily.info, комісія також взяла до уваги поширену в ЗМІ інформацію про те, що Іван Бабійчук нібито вимагав із колишніх претендентів на посади голів РДА за призначення грошові кошти в розмірі від 20 до 30 тис. доларів. Оскільки право на опитування голів РДА може надати тільки Президент України, а оприлюдненні дані містять інформацію про вчинення кримінальних злочинів, то комісія рекомендувала їх дослідження доручити правоохоронним органам. Тож остаточну крапку у справі Бабійчука поставлять саме вони.

А народні депутати України Михайло Головко та Олександр Супруненко вже скерували до в.о. голови СБУ В. Грицака та міністра внутрішніх справ А. Авакова депутатські звернення з проханням “перевірити факти корупційних діянь виконувача обов’язки заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Бабійчука І. Г.”.

 
 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео