На Дністрі відкрили перший річковий порт

Журналісти з усієї Галичини вчора відвідали село Раковець, аби подивитися на диво українського суднобудування – корабель «Юрій».

Судно завдяки своїм технічним особливостям може проходити мілководдям, незважаючи на солідну вагу - понад 100 тонн. Тому власники вважають його єдиним таким у світі.

«Туроператор "П’ята стихія" сприяє повному комфорту туристів, - говорить керівник фірми Володимир Мазур. - Для того, аби здійснити відпочинок на рідній землі, насолодитись краєвидами Дністра і заодно заощадити свої кошти, корабель «Юрій» - чи не найкращий варіант. І щоб туристам було ще зручніше добиратись та поселятись, на декілька днів ми відкрили порт у селищі Раковець, що на Івано-Франківщині».

Володимир Мазур розповів, що судноплавство на Дністрі було активним до 70-х років, пізніше занепало. Зараз  порт у Раковці поки єдиний, але його засновники планують відкрити ще кілька подібних в інших місцях на берегах ріки. Раковець, за словами Володимира Мазура, для порту обрали тому, що це село є постійною стоянкою корабля «Юрій».

Зібралось чимало людей навколо такої події, відвідали відкриття порту журналісти з усієї Західної України, представники влади, місцеві жителі і навіть священнослужителі.

Урочисте відкриття, співи та танці - так свій перший день запам'ятає порт Раковець. Створення порту - перспектива справа, адже це приваблює не лише туристів, але й місцевих жителів, які мають змогу хоч якось підзаробити. Тут створили усі комфортабельні умови, ресторан, який подає величезні порції страв від шеф-кухаря, відпочинкова зона, лежаки та намети… Що ще потрібно для активного чи пасивного відпочинку?

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації наголосив: "Дністер чудовий і манить. Я вважаю, що люди, які це створили, заслуговують на повагу".

Гості були враженні не лише затишною атмосферою, але й можливостями нашого краю. Це вкотре доводить, що наша земля просто створена для туристів, здатна подарувати їм повноцінний відпочинок, і для того не потрібно їхати бозна-куди. 

Річковий порт «Раковець» працюватиме з 1 квітня до 1 листопада. 

Оксана СЛОБОДЯН.

Фото автора.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео