Роботу нових поліцейських можна вільно знімати на відео

Громадяни України можуть вільно фіксувати на аудіо-, фото- або відеотехніку роботу нової патрульної служби. Про це повідомив народний депутат, колишній радник глави МВС Антон Геращенко в ефірі "5 каналу".

«До закону "Про міліцію" завдяки правкам окремих депутатів внесено правило, що тепер громадяни можуть вільно знімати на фото- і відео дії поліцейського. Зазначено, що якщо це робота поліцейського в патрульній службі, вона цілком відкрита, його можна знімати з різних сторін, але без образ у висловах», - сказав Геращенко.

Користуватимуться відеокамерами й нові патрульні поліцейські, їх спілкування з громадянами повністю фіксуватиметься.

"Часто люди ображали співробітників міліції, потім заявляли, що ті ображали їх. Тепер так не вийде, діалог має бути двостороннім", - пояснив Геращенко.

Він також підкреслив, що нова патрульна служба відділена від старої міліцейської структури, адже керівництво Департаменту патрульної служби призначено з людей, які ніколи не працювали в МВС, і це було принциповою позицією при їх призначенні.

До слова, вчора у столичному Гідропарку поліцейські отримали перше хрещення. Вночі таксист збив дівчину. Патруль приїхав на місце події через три хвлини і надав потерпілій допомогу.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео