У Збаражі втопився 13-річний підліток

Нещастя сталося вчора на так званій «дамбі» - водоймі, розташованій вище міського озера. Олег пішов із ровесниками на став і потрапив у глибоку озерну яму.

Підліток не вмів плавати. Батьки суворо забороняли йому навіть наближатися до води самому. Вчора разом з ровесниками він плюскався у воді поблизу берега, на мілині. У дітей було рятувальне коло, яке в якийсь момент хтось із хлопчаків випустив з рук, і воно почало віддалятися від берега. Олег, як найвищий серед ровесників, пішов за ним. Хвиля затягувала коло углиб озера, і поки було мілко, хлопчик намагався піймати той злощасний плавзасіб. І… провалився у яму.

На дамбі ями – справжнє лихо плавців. Вирвами дно всіяне, майже щоліта підступні ями (і, звичайно, безпечність, бравада самих купальників) забирають життя людей. Олег про це забув або не знав…

Його намагалися рятувати. Старший хлопець пірнав кілька разів, але у глибокій ямі, та ще й через підняту намулу не зміг намацати підлітка.

Рятувальники, які прибули за викликом, підняли тіло за допомогою спеціальних гачків. Ними ще й понівечили Олега…

У народі побутує повір’я, що до Івана Купала купатися у водоймах не можна. Чи то через русалок, які «залоскочуть», чи то тому, що вода ще достатньо не прогрілася.

Батьки Олега знали про це повір'я, тому й наполягали, щоб син подалі тримався від води. Але, на превеликий жаль, чого боялися – те сталося.

Олежка був надзвичайно добрим і щирим хлопчиком. У школі був першим, хто залагоджував між однокласниками словесні суперечки чи й кулачні розбірки. Був патріотом. Його сторінка у соцмережі прикрашена трьома жовто-блакитними прапорцями і словами «Слава Україні!» - «Героям слава!». Судячи з виставлених фото, хлопчина дуже любив техніку...

Висловлюємо рідним Олега щирі співчуття. Хай земля йому буде пухом…

 

Вибір читачів за тиждень

Відео