Іноземці тернопільського вишу святкують випускний з розмахом

На вручення чорношкірі спеціально запросили з десяток фотографів. Всі випускники були при марафеті: хлопці - у сонцезахисних окулярах (при тому, що вручення відбувалося в актовому залі), у костюмах з метеликами й галстуками, дівчата - на шпильках, у париках і вечірніх сукнях.

Із Тернопільського національного технічного університету імені І. Пулюя випустились 62 іноземці-бакалаври. Як виявилось, для них вручення дипломів, на відміну від наших студентів, - це грандіозна подія.

Вони приїхали в Тернопіль чужими, не знаючи ані мови, ані культури. Проте після чотирьох років навчання чорношкірі студенти сміливо називають Тернопіль своєю другою батьківщиною. 

Цього року в ТНТУ випустили 62 бакалаврів-іноземців. Для них спеціально влаштували окреме вручення дипломів, насамперед і через особливості культури. Як розповідає куратор групи менеджменту Ольга Мосій, для чорношкірих випускний - це грандіозна подія, яку вони хочуть запам’ятати на все життя. І якщо нашим студентам все одно, хто вручатиме диплом, то в них це має робити особисто ректор університету. Для них це дуже важливо. 

Церемонія відбулася англійською мовою. На вручення чорношкірі випускники спеціально запросили близько 10  фотографів. Всі були при марафеті: хлопці - у сонцезахисних окулярах (при тому, що вручення було в актовому залі), в костюмах з метеликами й галстуками, дівчата - на шпильках, у париках і вечірніх сукнях.

До речі, багато випускників перевелись з Луганська і Донецька і довчались останній рік у нашому виші. Мусульманка Латіфа приїхала в Тернопіль з 4-місячним синочком Ромчиком ще в вересні. Хлопчика вона не випускає з рук - носила його на пари, з ним і отримувала диплом.

Привітати випускників прийшли іноземці з економічного та медичного університетів. Деякі навіть одягнули вишиванки. Вітали своїх чоловіків і дружини з дітьми, серед них були українки.

Незважаючи на відмінність культур, іноземці кажуть, що тернополяни ставляться до них добре. Шкодують лише, що довчитися на магістра у Тернополі не зможуть.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео