Паломникам до Зарваниці радять прихопити з собою намети

Молитовник, вервицю, зручне і змінне взуття, а також намет повинні мати з собою учасники пішої прощі до Марійського духовного центру Зарваниця, яка відбудеться 18-19 липня. Цього року на Всеукраїнській та молодіжній прощах очікують дуже велику кількість людей, тому місць для ночівлі буде обмаль. Людям організують наметове містечко.

Піша проща до Зарваниці розпочнеться у п’ятницю, 17 липня, біля Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі. Там о сьомій ранку відправлять Літургію, далі формуватимуть колону. Речі прочан везтимуть автобусами, тому священики просять взяти з собою усе необхідне, насамперед - молитовник, вервицю, зручне взуття, головний убір, парасолю, карімат, дощовик, спальний мішок і намет.

– Людей буде багато, в Зарваниці ми не маємо житла. В Струсові ми не маємо житла, це момент, коли ми йдемо в пішу прощу, тому для нас всіх було б дуже зручно, коли йде 2-3 людей, мати з собою намет і в тому наметі переночувати і в Струсові, а потім в Зарваниці. Ніхто нічого звідти не візьме, буде міліція, буде “Тризуб”, таке ж наметове містечко буде в Зарваниці, пішли помолилися і переночували, це буде дуже практично, – розповідає голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ отець Орест Павліський.

Йтимуть паломники впродовж двох днів. У всіх напрямках до Зарваниці створять цілодобові медпункти.

– Ті, хто має проблеми зі здоров’ям, не комбінуйте, хто знає, що йому помагає тільки його лікарство, візьміть собі з дому, бо лікарі можуть і не мати якогось виняткового лікарства. І знову ж таки, якщо ви знаєте, що хворі, можна просто вийти з Тернополя до Зарваниці, а потім доїхати. Не треба робити такі жертви, щоб кров стекла з ніг чи хтось впав в обморок, бо він має долізти до Зарваниці. Прохання також до батьків, бо в нас були випадки, коли беруть з собою маленьких діток, я до цього ставлюсь по-різному, бо це є відповідальність, – каже отець Орест.

На парафіях вздовж дороги до Зарваниці учасників пішої прощі годуватимуть, передає tv4.te.ua.

– Не треба набирати з собою багато продуктів, бо ми по дорозі до Струсова їмо два рази, - каже отець Орест. - В Струсові маємо гарячу вечерю. Зранку в Струсові, в суботу буде знов гаряча їжа, це буде чай, канапка, легенька зупка. Тоді в суботу ми цілий день йдемо і ми знов два рази зупиняємося і в Тютькові і в Золотниках, нас парафіяни приймають, люди готуються, будуть накриті столи, люди про то дуже дбають.

Цього року під час пішої прощі люди зможуть також посповідатися, буде багато священиків.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео