Польського байкера в дорозі оберігає образ чудотворної ікони Матері Божої Тернопільської

Майдан змінив свідомість не лише багатьох українців, а й великої кількості людей за її межами. Моя знайома тернополянка Ірина Чуйко показала польськомовну книжку з дарчим написом автора Мацея Сковрона. Цей чоловік ніколи в житті не писав книг і навіть в гадці не мав, що зможе колись таке втнути...

Разом з друзями Мацей вирішив здійснити паломницьку подорож на мотоциклах до місця авіакатастрофи літака президента Польщі під Смоленськом. Їхали через Західну Україну, потім завернули на Вінничину і зрештою опинилися на київському Майдані.

Скрізь, де байкери зупинялися на перепочинок, українці гостинно реагували на іноземний кортеж – Катинський  рейд. Збадьорював настрій мотоциклістів Гімн польських "моторів", який співали під час подорожі.  

Мацей Сковрон зізнався Ірині Чуйко, що впродовж усього шляху відчував незримий захист Матки Божої Тарнопольскої. У книжці є сім ілюстрацій святої.

Чудотворний образ ікони Матері Божої Тернопільської знаходиться в церкві Різдва Христового на розі вулиць Руської і Митрополита Мстислава. Ікону також називають «Одигітрія», що з грецької перекладається як  покровителька в дорозі.

 

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео