На місцевих виборах партії вирішили не кучкуватися

Рада коаліції домовилася не передбачати можливість об'єднання партій в блоки на місцевих виборах. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

Зокрема, спікер повідомив, що було вирішено не проводити позачергове засідання 9 липня, оскільки фракції Ради поки не досягли консенсусу щодо законопроекту про місцеві вибори.

При цьому, за його словами, на нараді в середу із декількох спірних питань фракції домовилися.

"Сьогодні обговорювали питання: бути блокам чи ні. Сьогодні прийшли до згоди, що виборчих блоків на місцевому рівні не буде", - сказав він.

Також, за його словами, було досягнуто консенсусу щодо скорочення депутатського корпусу на рівні місцевих органів влади.

Разом з тим Гройсман сказав, що повної згоди щодо цього документу поки немає. На 9 липня запланована ще одна зустріч коаліції для узгодження норм законопроекту.

Нову редакцію закону заплановано винести на голосування на пленарному тижні 14-17 липня, коли також повинні бути розглянуті необхідні для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом документи, низка законопроектів щодо децентралізації послуг, а 16 липня - проект Конституції в частині децентралізації влади.

Як відомо, 18 червня Рада в першому читанні прийняла законопроект №2831-2 (нова редакція закону "Про місцеві вибори), в якому передбачалося введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками (преференціями) на виборах до місцевих рад з виборчою квотою 5% для партій і 7% для блоків партій.

Українські новини

Вибір читачів за тиждень

Відео