Гостей «Галицької дефіляди» вітає кіборг-укроп

Сьогодні, у перший день етно-кулінарного фестивалю «Галицька дефіляда», до обіду було не дуже людно. Відчувалося, що у багатьох людей ще робочий день. Але й ті, що завітали у парк, змогли трохи розслабитись.

Найбільше цікавих відразу зібралися біля височезної металевої фігури робота. Люди перепитували одне в одного про його походження. Їхні фантазії розвіяв автор творіння.

Тернопільський скульптор, художник і просто митець  Сергій Кузнєцов розставив всі крапки над «і». Він пояснив, що металевого робота, якого назвав «Укропом-кіборгом», робив більше року із різних металевих відходів, які люди зазвичай викидають на сміття. Якщо уважно придивитися до кіборга, пофарбованого у сірий металік, то неозброєним оком й справді можна помітити навіть кришки від консервних банок. Після драматичних подій в донецькому аеропорту у Сергія з’явилось велике бажання показати непереможну велич наших хлопців. І найкращим матеріалом, який може це передати, на його думку, є метал.

Біля робота Сергій Кузнєцов встановив два кулемети, які сконструював теж із «відходів». Ніхто з гостей не обминав це рукотворне диво: фотографувалися поодинці і сім’ями. 

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео