У Мукачевому – стрілянина, горить автозаправка

Внаслідок стрілянини за участі представників "Правого сектора" у Мукачевому є загиблі - це свідчить із повідомлення на Twitter президента Петра Порошенка. "Доручив правоохоронним органам роззброїти і затримати злочинців, які вчинили стрілянину і вбили мирних мешканців Мукачевого", - написав глава держави.

Депутат Антон Геращенко повідомив, що загинули троє нападників.

Міністр внутрішніх справ Арсена Аваков написав у себе на Facebook, що серед постраждалих - четверо цивільних і троє працівників міліції, двоє людей у тяжкому стані.

Водночас у "Правому секторі", де підтвердили свою участь в інциденті, кажуть, що двоє їхніх бійців загинули, чотирьох поранили.

З цього приводу на офіційному сайті «Правого сектора» з’явилося “Звернення до українського народу». Ось його текст: «Сьогодні в Україні сталась надзвичайна подія, що може змінити хід історії. В м.Мукачево на Закарпатті сотні ошалілих від безкарності бандитів ґвалтівника та наркоторговця регіонала Міхаіла Ланьо – на даний час депутата ВР України – спробували фізично знищити бійців Правого сектору. В цій силовій акції взяли активну участь і бандити в міліцейських погонах, що перебувають на утриманні одіозного кума головного ворога українців – Віктора Медведчука.

Після запеклого бою вбито двох бійців Правого сектору, поранено-четверо (з них двоє-важко). Забравши вбитих та поранених, підрозділ з боєм вирвався з оточення бандитів та відійшов у гори.

На даний час по бойовій тривозі піднімають спецназ для знищення наших побратимів. Якщо це відбудеться - почнеться незворотній процес. Ми не дозволимо нікому відстрілювати наших побратимів.

Наші вимоги: негайний публічний арешт депутата Ланьо, що брав безпосередню участь у події, всіх бандитів і силовиків, що відкривали вогонь, та тих, хто віддавав наказ.

Увесь Військово-політичний рух "Правий сектор" піднято по бойовій тривозі.

Звертаємось до українців підтримати справедливість у цей нелегкий час.

Звертаємось до побратимів по зброї стати для нас надійною опорою у боротьбі з бандитами.

Звертаємось до Збройних Сил України не брати участь у знищені тих, хто вчора з вами був у окопах».

Антон Геращенко зазначив, що інцидент стався на об'єкті, що має стосунок до депутата парламенту Михайла Ланьо.

"Мої джерела коротко охарактеризували ситуацію - як спроба переділу сфер впливу", - написав він на Facebook.

За словами голови МВС Авакова, у Закарпатській області триває спецоперація із "блокування, роззброєння і затримання банди, яка у суботу здійснила напад на цивільний об'єкт у Мукачевому".

"Застосувавши гранатомети, бандити знищили два міліцейських авто", - розповів пан Аваков.

Правий сектор у свою чергу вимагає "негайного публічного арешту депутата Ланьо, що брав безпосередню участь у події, всіх бандитів і силовиків, що відкривали вогонь, та тих, хто віддавав наказ".

Медіа повідомляють, що внаслідок інциденту загорілася автозаправка.

На фото, яке ВВС Україна надав очевидець події, що попросив не називати його, видно чорний дим.

"Зі сторони Логойдівського базару було багато диму, і запах плавленої пластмаси. Наскільки мені відомо, підпалили дві машини", - розповіла ще одна очевидиця Ольга Вірик.

За її словами, постріли лунали приблизно о 14:30, зараз на місці спокійно.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео