Веломарафон місцями козацької слави

Тернопільські велосипедисти знову не сидять без діла. Сьогодні зранку з аеропорту «Тернопіль» розпочався веломарафон «Тернопільська сотка-2015. Стежками козаків», що об’єднав понад 85 велосипедистів, які подолають чималу відстань місцями козацької слави.

Велоколона в супроводі швидкої допомоги та автомобілів ДАІ вирушила маршрутом аеропорт «Тернопіль» – Скалат – Підволочиськ – Збараж – Тернопіль. Загальний кілометраж пробігу – понад 100 кілометрів.

З 8 ранку розпочалася реєстрація учасників марафону. Кожен повнолітній велосипедист повинен був зареєструватися, мати справний велосипед і велосипедний шолом, а також зробити організаційний внесок – 60 гривень. Станом на 8:50 вже було зареєстровано 85 учасників.

Організатором веломарафону є МГО «Файне місто» за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільської міської ради та Асоціації велосипедистів Тернополя (АВТ). Велозаїзд має на меті популяризувати велоспорт і здоровий спосіб життя, підвищити зацікавленість до цього виду спорту не лише серед жителів Тернополя й області, а й серед населення інших регіонів. Організатори мають надію, що подібні велозаїзди стануть традиційними.

Перед учасниками виступив Нодар Берідзе – грузин, який щорічно організовує велотури Україною в ім’я миру і здорового способу життя. 

Соломія БОЙКО.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео