Чи з народом тернопільська міліція? (відео)

Як уже повідомляв «Терен», активісти «Правого сектору» організували безстрокову акцію під стінами УМВС України в Тернопільській області. Від місцевих правоохоронців вимагають не виконувати злочинних наказів щодо ліквідації бійців «Правого сектору», які зараз перебувають в оточенні у Мукачевому. Міліціонери ж на ці прохання реагують мляво.

За останніми повідомленнями, у Мукачевому готуються провести операцію перехоплення та антитерористичні заходи, в яких задіяні правоохоронці не лише Закарпатської, а й інших областей. Активісти «Правого Сектору» ж запевняють, що вина бійців лише в тому, що вони надто жорстко «наступили на горло» мукачівській мафії.

Як виявилось, тернопільська міліція досі не може визначитись, кого має слухатись: владу чи народ. Активісти «ПС» розповіли, що від початку подій вели перемовини з правоохоронцями, які запевнили, що виконувати злочинні накази не будуть. Проте заявити це публічно вони виявились не готові. До людей вийшов тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласної міліції Казимир Попіль. Він довго думав, чи брати до рук гучномовець й говорив так тихо і неохоче, що люди почали його перекрикувати.

- Начальник тернопільської обласної міліції нічого не може прокоментувати, оскільки події відбулись в іншій області, - каже Казимир Попіль. – В Тернопільській області «кришування» контрабанди нема. Особовий склад за межі області не виїжджав і буде виконувати обов’язки, які передбачені законодавством. У зв’язку з загостренням ситуації на Закарпатті та з метою уникнення провокацій на Тернопільщині правоохоронці переведені на посилений режим несення служби. На вулицях вдвічі збільшено кількість патрулів для забезпечення належної охорони громадського порядку.

На запитання, чи буде міліція Тернопільщини виконувати злочинні накази, пан Попіль відповів: такі накази керівництву міліції області не надходили.

Активісти «Правого Сектору» кажуть, що така не дуже певна позиція правоохоронців не вселяє довіри, тому на їх підтримку не особливо сподіваються.

Юлія НІКІТІНА.

Фото, відео - автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео