На полігоні у Білій науковці вчилися поводитись зі зброєю

Адміністрація Тернопільського національного економічного університету та слухачі Центру підготовки офіцерів запасу вивчали загальне спорядження бійця, поводження зі зброєю, пересування зі зброєю, позиції ведення вогню, матеріальну частину АКС-74 та пістолета Макарова, виконували норматив зі стрільби, а також одягали захисний комплект та встановлювали мінне поле ручним способом.

«На першому етапі ректор, декани та проректори виконали норматив зі збирання і розбирання АКС-74 й пістолета Макарова. Найкращий результат у розбиранні (13 сек.) та збиранні (15 сек.) зброї АКС-74 показав ректор Андрій Крисоватий», - повідомили у прес-службі вузу.

Під час тренування у виконанні команди «До бою» присутні одягали бронежилет, каску й долали дистанцію з перешкодами. Найбільші емоції вирували під час стрільби з пістолета Макарова, адже тут кожен працював на персональний залік. 

Науковці отримали також навики з умовного мінування поля ручним способом, вчилися стріляти з АКС-74, одягати захисний комплект. 

Підводячи підсумки заняття, ректор сказав: «Україна переживає непрості часи – доленосні! Ми повинні вміти дати відсіч ворогові. Щиро хочу, щоб наші студенти і працівники зброю брали до рук лише на тренувальних заняттях».

Вибір читачів за тиждень

Відео