Тернопіль підтримує закарпатських «робінгудів»

Активісти "Правого сектору" сьогодні, 12 липня, організували безстрокову акцію під стінами УМВС України в Тернопільській області. Вони вимагають захисту побратимів, які потрапили в оточення біля Мукачевого, арешту винних у конфлікті та закликають міліцію не виконувати злочинні накази. У разі невиконання цих умов "Правий сектор" готовий до радикальних дій.

Події у Мукачевому сколихнули країну. Тернопіль також не залишився осторонь, долучившись до безстрокової акції під стінами обласної міліції. Підтримати оточених активістів "Правого сектору», яких вже встигли прозвати закарпатськими «робінгудами», прийшли місцеві побратими, представники громадських організацій і небайдужі тернополяни.

- Люди повинні зрозуміти, що хлопці в оточенні - не терористи чи бандити, як про них говорять деякі ЗМІ, - каже лідер "Правого сектору" на Тернопільщині Василь Лабайчук. - Їхня вина лише в тому, що вони надто жорстко «наступили на горло» мукачівській мафії. Наші хлопці, їдучи на «стрілку», яку їм влаштували контрабандисти, знали, що їх там чекають зі зброєю, а міліція буде на боці бандитів. Вони були б дурними, якби поїхали без зброї - їх би просто повбивали… Вже на виїзді з Мукачевого хлопців зупинили, дали слухавку. На зв’язку був начальник обласної міліції, який сказав: «Або ви всі лягаєте на землю і складаєте зброю, або усіх перестріляєм». І це слова держслужбовця, який мав би охороняти людей! Якщо система показує такий варіант боротьби, українці покажуть свій варіант оборони…

За словами Василя Лабайчука, «Правий сектор» підтримують усі добровольчі батальйони. Навіть ті громадські організації, які не поділяють якісь політичні думки «ПС», висловлюють підтримку і готові йти у наступ за необхідності.

Зібрання громадськості у Тернополі було мирним, правопорушень під час нього міліція не зафіксувала.

Подібні акції відбуваються й у інших містах України, зокрема, у Херсоні, Полтаві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Києві, Одесі, Краматорську, Маріуполі. 

Нагадаємо, вчора, 11 липня, у Мукачевому відбулась перестрілка, у якій загинуло два бійці "Правого сектору", ще четверо були поранені. Зараз бійці знаходяться в оточенні, а на Закарпатті зафіксували рух колони бронетехніки і машин з військовими, які прямують у бік Мукачевого. 

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео